Ligging en omgeving

Meerstad ligt zowel aan de rand van de stad Groningen als het natuurrijke landschap van Slochteren. Door deze bijzondere ligging vormt Meerstad een schakel tussen de natuurgebieden van ’t Roegwold (Midden Groningen) en de natuur rond en boven het Zuidlaardermeer in Groningen en in Drenthe. Door de nieuwe natuur, die in het plangebied wordt gecreëerd, voegt Meerstad een eigen waarde toe aan de reeds bestaande gebieden. Meerstad brengt dus het beste van meerdere werelden samen: je ervaart er de ruimte en de vrijheid, terwijl je omringd bent door alle hedendaagse woongemakken. Met prachtige natuurgebieden op fiets- en loopafstand en tegelijkertijd het stadse centrum van Groningen, met musea, restaurants en winkels, om de hoek. En in de omgeving van Harkstede, nabij Meerstad, vind je vele sportmogelijkheden waaronder tennisen, voetballen, fitnessen en zwemmen. Een ideale combinatie!

Meeroevers
Met Meeroevers wordt de eerste wijk van ‘Meerstad Midden’ gerealiseerd. Met aantrekkelijke huizen en kavels, een school met kinderopvang en het gezondheidscentrum is hier de toon voor de woonkwaliteit van Meerstad gezet. Mede dankzij de actieve buurtvereniging heerst er ook een goede sfeer in de wijk. Inmiddels genieten al veel gezinnen van het wonen, leven en spelen in Meeroevers.

Meeroeverslaan
De woningen liggen aan een brede laan met speeltuinen voor de kinderen. In je achtertuin kijk je uit op de brede vaart met zijn met riet begroeide oevers. Aan de horizon markeren het ‘cruiseschip’ van de Belastingdienst en de woontorens Stoker en Brander bij de Euroborg de skyline van Groningen. Wat wil je nog meer?

Natuur
Tweederde van Meerstad zal bestaan uit natuur en water, slechts een derde uit bebouwing. Die verhouding maakt Meerstad tot een uniek project. U kunt in Meerstad te midden van de natuur wonen; op of aan het water, aan een park, in een hofje of aan een ’ouderwetse’ laan met veel bomen. Maar waar u ook woont in Meerstad, de natuur is altijd dichtbij.